Man die op Wouter Beke stemde om programma Vlaams Belang te realiseren tevreden

door The Vremde Mirror

Na jaren voor Vlaams Belang te hebben gestemd, gaf Franky (51) Wouter Beke (CD&V) bij de vorige verkiezingen zijn stem. ‘Ik heb er allesbehalve spijt van,’ jubelt hij nu.

© Wikimedia Commons

‘Het zag er even naargeestig uit toen N-VA met Vlaams Belang onderhandelde, met als gevolg dat ik de kans miste om Vlaams Belang meer gewicht te geven. Nachten wakker gelegen. Dom natuurlijk, eigenlijk maakt dat helemaal geen verschil.’

Franky legt zijn keuze voor Beke uit. ‘Vlaams Belang kan door het cordon sanitaire niet mee regeren, dus zocht ik iemand die hun ideeën en standpunten kan uitvoeren, met als extra uitdaging dat die iemand minder voor de hand moest liggen dan Peter De Roover.’

‘Open VLD viel al meteen af, aangezien geen liberaal zo’n verloederde geest bezit om de denkbeelden van Vlaams Belang te legitimeren. Bovendien wist Wouter Beke me met verschillende troeven te verleiden. Zijn buigzame ruggengraat, morele vaagheid en grijze principeloosheid die de consequente afwezigheid van eigen ideeën suggereert: werkelijk groots. Beke heeft mijn geloof in de politiek in zijn eentje hersteld.’

Voor politicologen is meteen het raadsel opgelost waarom CD&V bij de verkiezingen in mei nog 15% haalde.