2 miljoen kijkers voor ‘Iets met Tom Waes’

door The Vremde Mirror

Een nieuw kijkcijferkanon op één. Het programma Iets met Tom Waes wist gisteravond meer dan twee miljoen mensen te boeien. De nabeschouwing van Iets met Tom Waes lokte 1,4 miljoen kijkers.

Het succes van Iets met Tom Waes is volgens de VRT te danken aan het briljante concept van Iets met Tom Waes: in Iets met Tom Waes zien we Tom Waes.

De kranten onderschrijven die lezing van de feiten. Het Nieuwsblad schrijft dat de titel van Iets met Tom Waes de belofte waarmaakt: ‘Het programma draait rond Tom Waes zonder dat duidelijk wordt waartoe dit moet leiden. Maar ook zonder dat het gevaarlijk of ongemakkelijk wordt. De mix van deze vrijblijvende spanning en Tom Waes weet de Vlaming al van oudsher te raken.’

Het Laatste Nieuws vindt Iets met Tom Waes buitengewoon geslaagd. ‘Het doel was Tom Waes in beeld krijgen en dat is helemaal gelukt.’ De krant onthoudt die ene passage waarbij Tom Waes overdreven zucht terwijl hij met grote ogen in de camera kijkt, vol spontaan ongeloof ‘Dit kan toch niet, mannekes toch, wat is me dat hier?’ zegt in een taal die alleen in Antwerpen met veel genade wordt begrepen. ‘Dat is exact hoe de Vlaamse televisiekijker zijn zondagavond wil beleven.’

Ook De Standaard is lovend. ‘De perfecte balans van zouteloosheid, nietszeggendheid en oppervlakkigheid in Iets met Tom Waes kom je in weinig buitenlandse producties tegen. Vijf sterren.’