147 Facebookvrienden van Jan Midden-Oostenkenner

door The Vremde Mirror

Jan heeft afgelopen week ontdekt dat hij 147 Midden-Oostenkenners als Facebookvriend heeft. ‘Handig als ik eens in de regio moet zijn,’ boft hij.

‘Er wordt veel negativiteit verkocht over Facebook,’ aldus Jan. ‘Geheel ten onterechte. Facebook is net heel verrijkend, omdat je er je vrienden op een heel andere manier leert kennen.’

‘Neem nu Johan. Die anders Facebook alleen maar gebruikt om de klimaatverandering te ontkennen, te verkondigen dat de rijken ruim voldoende belastingen betalen en om zijn fietstochtjes met zijn vriend Geert via Strava te delen. Die Johan blijkt nu een pertinent standpunt te hebben over Trump en Iran. Wauw, had ik niet in hem gezien.’

‘Tijdbesparend ook’, weet Jan. ‘Ik kan de klassieke media links laten liggen om me te informeren over het Midden-Oosten. Als je naar duidingsprogramma’s kijkt, moet je je toch altijd afvragen wie er hier spreekt in naam van wie. En wie wiens belangen dient. Mijn Facebookvrienden daarentegen laten zich louter leiden door objectieve maatstaven die ze hanteren op basis van hun expertise. Ze hebben geen belangen in de regio.’

‘Geen bias, gewoon vertrekken vanuit de feitelijkheid. Zo kan ik in elk debat meepraten. Genuanceerd en met kennis van zaken. Fantastisch! Want wat mijn 147 vrienden des te geloofwaardiger maakt, is dat ze allemaal dezelfde mening zijn toegedaan: ‘Terecht dat Trump die vuile moslim verrot heeft geknald. Mag ie vaker doen.’