De drie koningen verdronken in de Middellandse Zee

door The Vremde Mirror

Verwacht vanavond of morgen geen driekoningengezang in uw straat. De drie koningen zijn gisteren verdronken in de Middellandse Zee ter hoogte van de Libische kust, nadat ze in Libië uit een dankzij de Europese Unie mede mogelijk gemaakt detentiecentrum waren gevlucht.

© Wikimedia Commons

Wat voorafging. De drie koningen komen eind 2018 aan in Brussel waar ze onmiddellijk werden getraceerd, opgepakt en uitgewezen naar het Oosten. De grote hoeveelheid goud op zak wees er voor de Belgische autoriteiten ook op dat ze economische vluchtelingen zijn of criminelen. Wat tegenwoordig voor overheden op hetzelfde neerkomt. Dit verhaal kent u.

De drie koningen trokken wederom richting Europa. Nu via Noord-Afrika. De Libische kustwacht onderschepte hen en stopte hen in kampen waar ze werden gefolterd, anaal verkracht en onderworpen aan slavenarbeid. Toen in dit detentiecentrum tbc uitbrak, juist op het moment dat de Libische burgeroorlog opflakkerde, besloten de drie koningen op de vlucht te slaan.

Maar op de Middellandse Zee ging het mis. Een Libische militie merkte het bootje met de drie koningen op en schoot het lek. Omdat de Europese Unie noodsignalen weigert te delen van vluchtelingenboten in nood met ngo’s, schoot er niemand hen ter hulp.

De lichamen van de drie koningen zijn spoorloos. De Italiaanse en Libische overheid zijn inmiddels een zoektocht gestart naar het goud dat ze bij zich hadden.

Kamerlid Theo Francken (N-VA) twitterde al opgelucht: ‘Drie hardleerse alleenstaande mannen zonder diploma en zonder voeling met onze joods-christelijke tradities hebben hier niks te zoeken.’