Trump: ‘Je bent pas president van Amerika als je een volstrekt vermijdbare oorlog op je geweten hebt’

door The Vremde Mirror

De Amerikaanse president Donald Trump verklaart in een reeks tweets de raketaanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. ‘Ik wil niet de president zijn die bijblijft om zijn staatsmanschap.’

Trump ontkent dat de aanval geïmproviseerd en slecht doordacht is. ‘Ik weet heel goed waarom ik Soleimani heb vermoord. Omdat zijn dood totaal overbodig is en daarom net zo’n drastische gevolgen heeft voor vele mensenlevens in het Midden-Oosten en ver daarbuiten. Heel efficiënt.’

‘Waarvan onthouden mensen de Amerikaanse president? Toch van de verwoestende, uitzichtloze en compleet overbodige oorlogen die hij begint in verre buitenlanden. Van de vele onschuldige mensen die helemaal niet om bommen hadden gevraagd die hij de dood injaagt. En van de stoere taal die pas echt fors overkomt als het oorlog is.’

‘Trump doet wat hij belooft,’ glundert Kamerlid Theo Francken (N-VA). Maar Trump had toch geen oorlog beloofd? ‘Ook dat is Trump. Heel flexibel en als hij iets in zijn hoofd heeft durft hij razendsnel te ageren. Heel inspirerend hoe hij aan politiek doet. Hij lijkt een ongeleid projectiel, maar zijn verklaring bewijst dat hij eigenlijk heel goed weet wat hij doet.’