Man stopt met drinken nadat hij werd aanzien als politicus

door The Vremde Mirror

Vincent (45) krijgt veel bijval over zijn getuigenis op sociale media. Daar kondigde hij aan dat hij stopt met drinken nadat hij werd verward met een politicus.

© Wikimedia Commons

‘Ik stond er lang niet bij stil dat ik een alcoholprobleem had,’ getuigt Vincent. ‘Oké, ik had soms black-outs en heb levercirrose. Er doet van mij op Facebook ook een filmpje de ronde waarin ik ladderzat mijn vrouw mishandel en ik heb in dronken toestand een peuter doodgereden. Maar dat wordt weggelachen, omdat het gewoon bij alcohol hoort.’

‘Noch mijn omgeving, noch ikzelf stonden er bij stil dat dit misschien kon wijzen op een alcoholprobleem. Ik was geen eenzame drinker, ik dronk vooral voor de gezelligheid. Tot iemand mij op café vroeg of ik een politicus was. Toen wist ik: mijn drankgebruik is uit de hand aan het lopen, dit kan zo niet langer. Sindsdien heb ik geen druppel meer aangeraakt.’

‘Daarom roep ik iedereen op tijd de subtiele signalen van een alcoholprobleem op te vangen. Dat is niet gemakkelijk en het vergt moed om een gezonder leven te leiden ten koste van de alcoholindustrie. Maar wil je het zover laten komen dat mensen denken dat je een politicus bent?’

Vincent (45) zegt zichzelf nu op andere manieren te belonen. ‘Ik heb het loon van mijn werknemers verlaagd om mezelf een hoger salaris toe te kennen. Want voor een politicus aanzien worden, dat nooit meer!’