Rudi Vranckx neemt in seizoen 2 ‘Tussen oorlog en leven’ oorlogsslachtoffers mee naar Knokke

door The Vremde Mirror

In het nieuwe seizoen van Tussen Oorlog en Leven neemt Rudi Vranckx mensen die het zwaar te verduren hebben door toedoen van oorlog mee naar mondaine oorden in West-Europa. ‘Zo zien zij ook eens hoe mooi en comfortabel het leven kan zijn.’

Vranckx denkt dat het tweede seizoen van Tussen oorlog en leven nog meer zal beklijven dan seizoen 1. ‘In het eerste seizoen heb ik laten zien dat je BV’s als toerist naar door oorlog totaal verwoeste buurten moet sturen om de helft van Vlaanderen het besef bij te brengen dat je voor hetzelfde geld aldaar moet opgroeien en dat een beetje mededogen met anderen dan jezelf niet verkeerd is.’

‘In seizoen 2 wil ik nog meer emoties zien. Daarom laat ik een Jemeniet, een Somaliër, een Afghaan, een Irakees, een Syriër en een Noord-Koreaan een week genieten van het leven in respectievelijk Knokke, Monaco, Davos, Saint-Tropez, Biarritz en Brasschaat.’

‘Ik ben benieuwd hoe deze ontheemden, sommigen klaar om te vluchten naar veiligere oorden, die week zullen beleven. Plots worden zij uit hun miserie weggerukt en kunnen zij een week genieten van alle luxe en comfort dat de wereld te bieden heeft. Van de ene op de andere dag alles hebben en na een week terug naar af. Ik kan je verzekeren: dat levert heftige televisie op.’

Rudi’s gasten worden na deze week persoonlijk begeleid door Theo Francken naar hun land van herkomst.

Advertentie