Trump verliest geloof in mensheid bij herverkiezing

door The Vremde Mirror

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een interview verkondigd dat hij zijn geloof in de mensheid verliest indien hij aan een tweede ambtstermijn als president mag beginnen.

© Wikimedia Commons

De belofte van Trump doet heel wat stof opwaaien. Bijgevolg komt Trump niet terug op zijn uitspraak. ‘Wat een dom volk ben je als je mij zou herverkiezen. Ik handel als een kleuter, ik denk als een kleuter, ik converseer als een kleuter.’

Volgens Amerika-correspondent Björn Soenens kan dit de belediging te veel zijn. ‘De Amerikanen zijn gehecht aan hun president en die zomaar voor schut zetten kan Trump de verkiezingsoverwinning kosten.’

‘Wat weet die idioot ervan. Als een stompzinnige kleuter als president datgene is wat de mensen willen, mag ik toch mijn geloof in de mensheid verliezen? Ik kom met alles weg: liegen, twitteren als mijn zesjarig neefje zonder remmingen, mensen tegen elkaar opzetten, onbekwaamheid… De mensheid moet maar eens bij zichzelf te rade gaan wat dat zegt mocht ik het opnieuw tot president van Amerika schoppen.

Trump houdt wel een slag om de arm. ‘Het zou niet de eerste keer dat ik mijn belofte niet nakom.’