Bart (40) wil tot 67 werken als hij wordt betaald om mensen te bevelen dat ze langer moeten werken

door The Vremde Mirror

Het lijkt Bart (40) een heerlijke job. Lekker badinerend twitteren dat mensen tot hun 67 moeten werken omdat anders de kassa niet klopt, en hiervoor vorstelijk vergoed worden. ‘Zo houd ik werken ook vol tot mijn 67 jaar.’

© Wikimedia Commons

Bart is arbeider en ziet na een heupoperatie een carrièreswitch wel zitten. ‘Als je job is om anderen aan te manen tot hun 67 te werken, heb je het echt voor mekaar. Helaas is die job nu louter uitsluitend weggelegd voor arbeidsmarktexperts, ivorentoreneconomen en parlementairen met een chauffeur. Waarom niet eens voor havenarbeiders, chauffeurs of zorgpersoneel?’

Bart denkt dat hij uitmuntend zou zijn in de job. ‘Luister maar. Ik zou zeggen dat de pensioenen niet meer betaalbaar zijn door de vergrijzing. Dat we allemaal langer moeten werken, dat er geen alternatief is en dat de mensen die een alternatief voorstellen dat gericht is op het verhogen van de menselijke waardigheid aan krankzinnigheid lijden. Dat mensen die niet werken parasieten zijn. Dat mensen die ziek zijn door hun job bijna zeker niet echt ziek zijn. Dat we grote vermogens ontmoedigen te ondernemen wanneer ze een beetje belastingen moeten betalen. Goed wetende dat 20% van de meest vermogende gezinnen 61,2% van het landelijke vermogen bevat, tegenover 0,2% voor 20% van de armste gezinnen. De 200.000 mensen die minder dan 11 euro per uur verdienen voor de onmenselijkste jobs in hun gezicht uitlachen. O, wat heb ik er zin in.’

‘En dit allemaal natuurlijk omdat ik bezorgd ben voor de mensen die het echt nodig hebben. Hahahaha, ik verheug me nu al. Salariswagentje, het driedubbele loon van nu, geen fysieke ongemakken, in Terzake zitten wanneer ik maar wil. O, ik zou spijt hebben dat ik op pensioen moet.’

Bart zal als man-met-een-comfortabele-en-een-goed-betaalde-job-die-mensen-vertelt-dat-ze-langer-moeten-werken-om-de-subsidies-voor-multinationals-betaalbaar-te-houden wel opiniestukken moeten schrijven en naar recepties van Voka gaan. ‘Geen enkele job is perfect. Dat neem ik er dan maar bij.’