VTM koopt uitzendrechten coronanieuws

door The Vremde Mirror

Al het coronanieuws is de komende twee jaar uitsluitend op VTM te zien. VTM zou hiervoor meerdere rollen toiletpapier ophoesten.

‘Onze data-analisten merken een onstilbare honger naar coronanieuws. En dit vooral de laatste weken,’ stelt het VTM-persbericht. ‘Wij vertrouwen hun oordeel en als de zender die weet wat er bij de mensen leeft, zien wij hier een niet te missen opportuniteit.’

Vanaf woensdag 18 maart moet u in Vlaanderen voor coronanieuws op VTM afstemmen. ‘We doen verregaande inspanningen om het coronanieuws professioneel te omkaderen. Minder gehoorde experts als Geert Noels, Rik Torfs en Mia Doornaert hebben wij exclusief aan ons kunnen binden. Zij zullen over het coronavirus uitsluitend op VTM spreken. Voor andere ziektebeelden mogen ze wel op andere zenders opdraven. Ook Jan Mulder en Marc Degryse zullen hun inzichten over het coronavirus op VTM delen. Zij hebben toch niets anders te doen.’

Veel wil VTM nog niet lossen over de coronagerelateerde programma’s. Maar dit al wel: ‘Er komt een datingprogramma waarbij een van de twee vrijgezellen het coronavirus heeft, maar het mogelijk aanstaande stel niet weet wie van de twee wel en wie niet. Testen ze allebei positief na hun date, worden ze samen in quarantaine gezet. Ook zal Geert Noels een spelshow vol complottheorieën presenteren waarbij deelnemers moeten raden welke theorieën waar hadden kunnen zijn.’

‘Een strategische keuze,’ concludeert VTM. ‘Door het coronanieuws exclusief op VTM aan te bieden, zullen kijkers blijven hangen en de rest van ons aanbod ontdekken.’

Toch doet de deal ethische vragen rijzen. Criticasters twijfelen of de volksgezondheid er baat bij heeft dat er meer mensen naar VTM kijken.