Theo Francken ontwikkelt vaccin tegen coronavirus

door The Vremde Mirror

In onvoorspelbare tijden staan de meest onbevreesde helden op. Zo laat Kamerlid Theo Francken op Facebook weten dat hij een vaccin heeft ontwikkeld tegen het coronavirus, maar dat de regering er niets van moet weten.

© Wikimedia Commons

‘Schandalig. Het Vlaamse volk ligt te creperen en staat doodsangsten uit, ik maak een vaccin en de regering begint te melken over procedures als preklinisch onderzoek en klinisch onderzoek,’ aldus een verbouwereerde Francken.

‘Minister De Block wil liever alleen God weet wanneer met een vaccin ontwikkeld in het buitenland komen aandraven en met de pluimen gaan lopen dan nu levens te redden. Wat een fameuze zelfoverschatting en kleinzielige profileringsdrang. So sad.’

Francken erkent dat hij het vaccin niet alleen heeft ontwikkeld. ‘Ik heb hulp gekregen van Kathleen Depoorter en Yoleen Van Camp, de twee grootste geneeskundigen die dit land rijk is. Als zij dit jaar de Nobelprijs voor Geneeskunde niet winnen, is het verkochte boel. Van hen kan een mediageil viroloogje als Marc Van Ranst nog wat leren. Zij blijven liever nederig uit de schijnwerpers, maar verdienen heel veel lof en erkenning.’

‘Ook was ik onder de indruk van Yoleens voorstel om zelf de Vlamingen te beginnen vaccineren. En wel alleen zij die hier geboren zijn, slagen voor een taaltest Nederlands en er blank genoeg uitzien. Zo hebben we zeker genoeg vaccins voor onze mensen. Het moet gedaan zijn met die politieke spelletjes. Het gaat hier over mensenlevens.’

Francken eindigt zijn Facebookbericht met een pakkende oproep: ‘Deel dit bericht en like mijn pagina als je vindt dat mijn vaccin onmiddellijk verkrijgbaar moet zijn voor elke Vlaming.’