Miljardair met vennootschappen in Panama klapt elke avond voor de zorg

door The Vremde Mirror

Fernand (69) is miljardair met een internationaal (Panama, Bahama’s, Nederland…) palet aan vennootschappen. Toch voelt hij zich niet te groot om elke avond voor de zorg te applaudisseren.

© Wikimedia Commons

‘De zorg verricht fantastisch werk,’ vertelt Fernand. ‘En dat met zo weinig middelen. Erg knap. Elke avond op het balkon van mijn kasteel klappen is het minste wat ik kan doen.’

‘En in mijn kot blijven natuurlijk,’ vult Fernand aan. ‘Onbegrijpelijk dat niet iedereen zich aan die aanbevelingen houdt. Ga wat wandelen in je privépark voor je kasteel of in je privaat bos aan de achterzijde. Heel asociaal om op straat te komen net nu we solidair moeten zijn.’

Omdat zijn kasteel geïsoleerd ligt, zullen weinigen Fernands applaus horen. ‘Het is het gebaar dat telt. Het is niet omdat ik de pech heb midden in het groen te wonen dat mijn geklap minder van belang is. Ieder draagt op zijn eigen manier bij aan de solidariteit.’

Fernand heeft ook nog wat kritiek: ‘Sommigen denken er zich van af te maken door netjes hun belastingen te betalen. Dat is te gemakkelijk. Wat is er mis met een warm en oprecht gebaar? Ik wil niet in een wereld leven waar alles te koop is voor geld.’