Asteroïde veegt Antwerpen van de kaart, Oosterweel niet in gevaar

door The Vremde Mirror

Even werd gevreesd dat Oosterweel er niet zou komen, aangezien Antwerpen door een inslag van een asteroïde volledig is verwoest. Vlaams minister-president Jan Jambon tempert de paniek: ‘We gaan de werken geen vertraging laten oplopen door een domme asteroïde.’

© Wikimedia Commons

‘De asteroïde-inslag die Antwerpen met de grond gelijk heeft gemaakt, zorgt voor veel angst en onzekerheid. Maar ik kan de mensen geruststellen. De Vlaamse regering zal alles in het werk stellen om de werken aan de Oosterweelverbinding zonder vertraging te laten verlopen,’ verzekert Jan Jambon.

‘Oosterweel is nu harder dan ooit nodig,’ aldus Jambon. ‘De Antwerpse industrie staat op instorten. De asteroïde heeft 95% van de Antwerpenaren uitgeroeid. Het bedrijfsleven wordt getroffen door een nijpend tekort aan personeel. Werknemers moeten van steeds verder worden aangevoerd. Een vlotte verbinding naar de haven en de industrie is dus net nu zo cruciaal.’

‘Voor tegenstanders van Oosterweel is deze asteroïde-inslag het ideale scenario’, beseft Jambon. ‘Zij willen koste wat het kost dat Oosterweel er niet komt. Elk excuus blijkt goed om Oosterweel op de lange baan te schuiven. Kennen zij dan echt geen schaamte?’

Het is volgens wetenschappers niet opmerkelijk dat Jambon als een van de weinigen de asteroïde heeft overleefd. ‘Dinosaurussen kunnen nu eenmaal tegen een stootje.’