UEFA staakt EK voetbal na egoblessure Karl Vannieuwkerke

door The Vremde Mirror

Het EK voetbal wordt voor onbepaalde duur gestaakt. ‘We moeten zeker zijn dat de egoblessure van Karl Vannieuwkerke niet te zwaar is, alvorens er weer gevoetbald kan worden,’ laat de UEFA weten.

De UEFA zegt over ernstige aanwijzingen te beschikken dat Karl Vannieuwkerke een zware egoblessure opliep tijdens de nabeschouwing van een EK-match. ‘Uit de beelden blijkt dat hij een mopje maakte, dat er niemand reageerde en dan zwetend van ongemak versneld een reportage aankondigde die nog niet klaarstond.’

‘Voor situaties waarin een EK-protagonist in acuut gevaar is, hebben we een protocol,’ stelt de UEFA in een persbericht. ‘We staken onmiddellijk het toernooi tot we zeker zijn dat het slachtoffer in kwestie weer blaakt van gezondheid. Wat we zeker niet doen, is druk zetten om toch maar zo snel mogelijk weer te voetballen. We zijn geen bende immorele idioten. Voetbal is dan even bijzaak.’

De UEFA is niet voor niets bezorgd over het lot van Karl Vannieuwkerke. Volgens fysiotherapeut Lieven Maesschalck is een egoblessure goed en snel te genezen, maar vormen talkshowpresentatoren een uitzondering op die regel. ‘Het kan in het geval van Karl toch gemakkelijk een jaar duren eer zijn ego weer helemaal volgroeid is.’

Onder andere de wedstrijd van Denemarken tegen België zal door de egoblessure van Vannieuwkerke niet doorgaan.