Groot nieuws: man sjot bal in doel

door The Vremde Mirror

Om u perfect te bedienen, heeft The Vremde Mirror deze zomer geïnvesteerd in een eigen sportredactie. Alleen daarom kunnen we u een gedetailleerd verslag van de match tussen België en Portugal aanbieden.

Er gebeurde lange tijd niets. Of je moet enkele mannen die achter een bal aanhollen om er een trap in de gewenste richting tegen te geven een gebeurtenis noemen. Tot op een bepaald moment mensen begonnen te juichen. Dat doen mensen doorgaans niet zomaar. Er moest iets gebeurd zijn. Uit de herhaling zou moeten blijken waarom. In de herhaling was duidelijk te zien dat een man een bal in het doel sjot. Er werd ingezoomd op de man die de bal in het doel sjot. Hoe dwaas het ook klinkt, het moet hiermee te maken hebben. Mensen zij blij. Dat is op zich positief. Maar het is een man die een bal in een goal sjot. Er zijn ook mensen die verdrietig zijn omdat de man de bal in de goal sjot. Toch sjot de man de bal in de richting van de goal met de intentie een doelpunt (zeer specifieke voetbalterm) te maken. Te zijner verdediging: hij kan er niet aan doen dat de bal niet wordt tegengehouden. Dat rechtvaardigt zijn blijdschap nog niet. Door een speling van het lot valt de bal voor zijn voeten en hij sjot tegen de bal. Mocht het doel er niet staan, was het geen bijzondere trap geweest. Het is omdat het doel er staat en de doelman (zeer specifieke voetbalterm) zich inspant om de bal te grijpen dat er sprake is van euforie. Denken we zowel het doel als de duikende doelman (zeer specifieke voetbalterm, supra) weg, was dit een gewone trap tegen een bal die noch tot blijdschap noch tot verdriet had geleid. Dat zou voor iedereen veel eenvoudiger zijn geweest.

Daarna gebeurde er ook lange tijd niets. Of je moet enkele mannen die achter elkaars enkels aanhollen om er een trap tegen te geven een gebeurtenis noemen.