Voetbalanalisten die beweren dat Portugal meer is dan Ronaldo hebben het alleen maar over Ronaldo

door The Vremde Mirror

Grote eensgezindheid bij de voetbalanalisten aan de tafel van Villa Sporza. ‘We mogen het niet alleen hebben over Cristiano Ronaldo. Portugal is meer dan Ronaldo alleen.’

(c) Wikimedia Commons

‘Het is aanlokkelijk om Portugal te reduceren tot Ronaldo,’ aldus voetbalanalist Gert. ‘Portugal heeft meer goede spelers dan Ronaldo. Dat neemt niet weg dat Ronaldo een belangrijke speler is. Voor Ronaldo zelf, maar ook voor Portugal.’

Voetbalanalist Wesley beaamt. ‘Als je de analyses leest en bekijkt, lijkt het soms alsof Portugal maar uit één speler bestaat en die heet Ronaldo. Maar een Portugal met alleen Ronaldo is gewoon Ronaldo. Ook goed, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde als Portugal.’

Voetbalanalist Arnar vult aan. ‘Ik ben het eens dat Portugal meer is dan Ronaldo alleen en we ook over de andere spelers moeten praten. Maar Ronaldo blijft wel een topspeler. Dat mogen we niet uit het oog verliezen. Zijn scorend vermogen, zijn fysieke paraatheid, zijn leiderschapskwaliteiten, zijn voetballend talent, zijn statistieken, wat Ronaldo laat zien is fenomenaal.’

‘Ongezien,’ onderbreekt voetbalanalist Wesley.

‘Magistraal,’ nuanceert voetbalanalist Gert.

Voetbalanalist Youri zegt het in grote mate eens te zijn. ‘Het zou respectloos zijn ten aanzien van de andere Portugese spelers om het alleen maar over Ronaldo te hebben. Zij werken er ook voor, misschien niet zo hard als Ronaldo, maar nu ja nou goed. Het zijn ook wel spelers.’

Presentator Karl rondt de discussie af en leidt het volgende item in. ‘In de komende twintig minuten tonen we de 109 interlandgoals van Ronaldo. Kijk en geniet.’