UEFA: ‘Geldhonger niet verloochenen voor prachtige principes’

door The Vremde Mirror

Als antwoord op de heisa rond het regenboogstadion in München bijt de UEFA van zich af in een statement op sociale media. ‘Het zou bijzonder inconsequent zijn om plots onze geldhonger te verloochenen voor prachtige principes.’

De UEFA stelt dat het verleidelijk is te zwichten voor maatschappelijke druk. ‘UEFA is trots dat het ondanks de druk van buitenaf haar onstilbare honger naar geld trouw blijft.’

De UEFA legt uit waarom geld zo belangrijk is. ‘Geld is iets wat ons allen verbindt. Iedereen heeft geld en iedereen wil meer geld hebben. Geld is bijzonder populair. Dankzij geld kun je leuke dingen kopen of mensen omkopen. UEFA snapt de waarde van geld en doet er alles aan om zoveel mogelijk geld te vergaren.’

‘Geld belichaamt de kernwaarden van UEFA en bevordert alles waar we in geloven: poen scheppen. Het zou makkelijk zijn om ons te verschuilen achter ethische principes. Maar UEFA is een organisatie die haar grondwaarden niet zomaar vertrappelt. Dat maakt van UEFA een organisatie met een herkenbare identiteit die geen twijfel laat bestaan over haar bestaansredenen. Dat is de kracht van UEFA.’

‘UEFA vraagt tot slot uw aandacht. UEFA biedt miniatuurstadionnetjes met het logo van UEFA in de regenboogkleuren aan. Voor slechts €249.95 is zo’n uniek exemplaar van u.’