Syrië kan toevloed Vlaamse politici die vluchten van hun politieke verantwoordelijkheid niet aan

door The Vremde Mirror

Het PFOS-schandaal heeft gevolgen die tot in Syrië voelbaar zijn. De laatste week wordt het land overspoeld door Vlaamse politici die vluchten van hun politieke verantwoordelijkheid.

(c) Wikimedia Commons

Syrië klaagt al langer over aanspoelende Vlaamse politici die vluchten van hun politieke verantwoordelijkheid. ‘Door het PFOS-schandaal wordt het probleem almaar nijpender,’ erkent president Bashir al-Assad.

‘Ze hopen in Syrië een nieuw politiek leven op te bouwen, maar de Syrische bevolking vreest voor politieke instabiliteit en slecht bestuur als we de Vlaamse politici een plaats moeten geven in de Syrische samenleving.’

Assad begrijpt dat Vlaamse politici op de vlucht slaan. ‘Maar ik kan mijn land niet zomaar in chaos storten. Enkele Vlaamse politici kan een robuuste samenleving aan, maar geen tientallen tegelijkertijd.’

Een Vlaamse politica is in Syrië een hongerstaking begonnen om toch papieren te krijgen. Assad zegt niet te willen buigen voor de druk. ‘Maar ik besef ook dat er hier een kostbaar mensenleven op het spel staat. Ik wil in alle sereniteit met Joke Schauvliege naar een oplossing zoeken. Ik ben geen onmens.’

Waar de Vlaamse politici onderdak zullen krijgen die uit Syrië worden gezet, is nog onduidelijk. Gekeken wordt naar het Grondwettelijk Hof. Dat biedt nu opvang aan nauwelijks 6 politici, terwijl het gemakkelijk plaats kan bieden aan 600.