Verontrustend rapport Shell: meer pandemieën nodig om aandacht af te leiden van klimaatcrisis

door The Vremde Mirror

We gaan in de toekomst veel meer pandemieën nodig hebben, willen we de aandacht blijven afleiden van de klimaatcrisis. Dat staat in een rapport van Shell.

De oliereus Shell heeft een alarmerend rapport uitgebracht. Dat rapport stipt aan dat we nog voor 2050 jaarlijks meerdere pandemieën nodig zullen hebben om de aandacht voor de klimaatcrisis onder controle te houden. Volgens eerder onderzoek zou een pandemie om de twee jaar voldoende zijn.

‘De situatie is desastreuzer dan we dachten. De klassieke afleidingsmanoeuvres en desinformatiecampagnes volstaan steeds minder. Zelfs een pandemie kan niet alle klimaatberichtgeving tegenhouden. Dat berichten over temperaturen tot minder dan 50°C in het westen van Canada Europese media bereikten, is een signaal dat we niet mogen negeren,’ waarschuwt Shell.

‘Willen we niet bedolven raken onder klimaatberichtgeving, moeten we nu ingrijpen,’ aldus Shell. ‘De mens is 100% verantwoordelijk voor alles wat over de klimaatcrisis in de media verschijnt. Toch liggen we hier nauwelijks wakker van. Berichten over extreme klimaatverandering gaan alsmaar vaker voorkomen. Dat proces is zo ingrijpend dat velen nog voor 2030 het crimineel gaan vinden dat wij ongestoord CO2 in de atmosfeer lozen.’

Toch is er volgens Shell nog hoop. ‘We kunnen het tij nog keren. De organisatie van een EK voetbal tijdens een pandemie blijkt berichten over de klimaatcrisis flink naar de achtergrond te dringen. We hebben als mensheid meer in de hand dan we soms denken.’