Generaties na ons blij dat politici druk bezig zijn met boerkini’s en niet met planeet die onleefbaar wordt

door The Vremde Mirror

Terwijl de gevolgen van de klimaatcrisis zich almaar pertinenter openbaren, kondigen politici het einde van de wereld aan nu een zwembad in een stad waar ze nooit komen aparte zwemuren heeft aangekondigd. Tot groot afgrijzen van de politici zijn boerkini’s er ook welkom. De generaties na ons knikken instemmend toe.

De -56-jarige Germaine bewondert de huidige politici. ‘Het is verleidelijk het anno 2021 te hebben over smeltende ijsbergen, stijgende zeespiegels, uitstervende soorten, absurde hitterecords, extreme orkaanseizoenen, ongeziene overstromingen, onbedwingbare bos- en natuurbranden, plots verdwenen gletsjers en de onomkeerbare smeltprocessen die de opwarming van de planeet onhoudbaar versnellen waardoor een massa-extinctie nakend is. Toch tweeten politici zich suf over boerkini’s. Dat getuigt van doorzettingsvermogen.’

Germaine hoopt dat de huidige politici hun bestaansrecht blijven vinden in voorspelbare tweets bedenken over boerkini’s. ‘In 2100 ben ik er in normale omstandigheden 23. Als we de klimaatverandering onvoldoende maar wel een piepklein beetje afremmen, ga ik in mijn leven waarschijnlijk moeten vechten om aan voedsel te geraken, vluchten naar stukjes aarde die bewoonbaar zijn om uiteindelijk anoniem te sterven door de extreme hitte. Als politici blijven kletsen over boerkini’s, maakt mijn voorbestemde moeder die in 2040 wordt geboren dit al mee zodat ik nooit het levenslicht hoef te zien.’

De -28-jarige Frank-Theo is de huidige generatie politici die zich een ongeluk tweet over boerkini’s bijzonder dankbaar. ‘Mijn geboortejaar is 2049. Ik mag er niet aan denken wat het met mijn porseleinen egootje doet wanneer de oprukkende zee Vlaamse steden onder water zet en mensen in een boerkini me moeten helpen in veiligheid brengen.’