Gezondheidscrisis compleet: Antwerpse cocaïne vervuild met PFOS

door The Vremde Mirror

Wat we tot dusver wisten over het PFOS-schandaal blijkt maar het topje van de ijsberg te zijn. Uit metingen blijkt dat de Antwerpse cocaïne vervuild is met PFOS. Burgemeester Bart De Wever heeft het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.

(c) Wikimedia Commons

Antwerpens grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden. De Antwerpse coke blijkt helemaal vergeven te zijn van PFOS. Eerder bleek PFOS al in vlees, vis, eieren en drinkwater te zitten, maar dat veroorzaakte begrijpelijkerwijs geen rimpeling op de Schelde.

Het behoeft geen verdere uitleg dat de wanhoop in Antwerpen groot is. Cokegebruikers in Antwerpen blijken jarenlang onbewust de vuilste rommel door hun lichaam te hebben gejaagd. Deze gezondheidscrisis treft Antwerpen vol in haar ziel. Elke Antwerpenaar kent nu wel iemand die vol PFOS zit. Elke Antwerpenaar kent zichzelf.

Ook de vaste klanten van het Antwerpse restaurant ’t Fornuis zitten met de handen in het haar. Een van hen wil getuigen, zij het volledig anoniem. ‘De schaamte is te groot. Ik wil niet dat bekend is dat mijn lijf vol PFOS zit. PFOS ontregelt de hormoonhuishouding, vernietigt het immuunsysteem en is bron van kankers. Hoe kan ik ooit nog onbezorgd een lijntje snuiven?’

De Antwerpen politie raadt aan om de vervuilde coke naar het politiebureau te brengen. Uw naam wordt daar zorgvuldig geregistreerd zodat men u later kan contacteren voor verdere onderzoeken.