Jonas neemt coronabus naar werk voor de gezelligheid

door The Vremde Mirror

Jonas (34) nam vroeger altijd de wagen naar het werk. Maar toen experimenteerde De Lijn met coronabussen. ‘Ik heb spijt dat ik dit niet eerder ontdekte.’

(c) Wikimedia Commons

Jonas is niet de enige die helemaal verkocht is. ‘Coronabussen worden bij een breed publiek almaar populairder,’ vertelt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters. ‘We moeten op deze kar springen. In een coronabus is er altijd ambiance. In je wagentje zit je maar eenzaam je eigen ziel op te vreten.’

Jonas hoopt vurig dat De Lijn het aanbod aan coronabussen uitbreidt. ‘Het is volgens mij de oplossing voor het fileleed. Nu is er in coronabussen nog vaak veel te weinig plaats voor veel te weinig mensen die allemaal in je tronie hoesten tot ze stikkend in hun bloed erbij neervallen. Maar voor de rest: top!’

De Lijn weerlegt die kritiek. ‘Dat is het concept.’ De Lijn belooft wel op andere vlakken beterschap. ‘We zetten nu coronabussen in op enkele drukke lijnen naar de grootsteden. We bekijken of er coronabussen kunnen worden ingezet naar scholen en rusthuizen. Daar zit vast nog groeimarge.’