Aarde warmt zo snel op dat Reuzegom-proces in gevaar komt

door The Vremde Mirror

Een nieuw klimaatrapport laat er geen twijfel over bestaan: ‘De opwarming van de aarde gaat sneller dan verwacht. Aan dit tempo zal de mens het Reuzegom-proces niet meer meemaken.’

Tot dusver gingen we ervan uit dat de mens het Reuzegom-proces nog zou meemaken. Klimaatwetenschappers trekken die aanname in twijfel. ‘We dachten inderdaad met grote zekerheid dat de mens over vijf generaties nog zal bestaan. Maar dat zal alleen zo zijn als we snel en daadkrachtig handelen. En dan nog wordt het nipt.’

Toch is er nog hoop, aldus de klimaatwetenschappers. ‘Maar dan moeten we ophouden met denken dat stoppen met CO2 uitstoten volstaat. We moeten ook maatregelen nemen die op het eerste gezicht volstrekt onmogelijk lijken, zoals het beperken van het aantal vertragingsmanoeuvres van de Reuzegom-advocaten. Elke halve dag winst telt.’

De Reuzegom-advocaten bevestigen noch ontkennen dat ze ondanks de penibele omstandigheden de afgelopen twee jaar opzettelijk vaak en zonder ergens te moeten zijn de aarde hebben rond gevlogen.