Bekende Instagrammer leidt ook politieke partij

door The Vremde Mirror

Maak kennis met Conner. Conner is 28 en leidt een glamourbestaan als Instagrammer. ‘Vele mensen weten het niet en ik wil het ook niet langer verstoppen dat ik de baas ben van een politieke partij.’

(c) Wikimedia Commons

‘Het zit zelfs zo dat ik aanvankelijk politicus was,’ vertelt Conner. ‘Maar omdat ik mijn leven wat te leeg vond, ben ik fanatiek beginnen instagrammen. Daar werd ik al snel zo bekend dat Instagram mijn hoofdbezigheid werd. Laat me duidelijk zijn: in mijn vrije tijd ben ik wel altijd aan politiek blijven doen.’

‘Kun je wel een bekende Instagrammer zijn en toch nog de tijd vinden om een politieke partij te leiden? Geloof me, ik ben honderd procent met mijn vak bezig. Instagram en politiek vallen perfect te combineren. Je kunt niet de hele dag op Instagram met 16-jarigen flirten. Die moeten naar school en zo.’

Conner wil zijn fans geruststellen. ‘Ik zou het ook niet doen mochten mijn politieke bezigheden mijn Instagramcarrière in de weg zitten. Integendeel, dankzij de politiek kom ik op plaatsen en ontmoet ik mensen die interessant zijn voor mijn Instagram. Wanneer ik zie dat mijn politieke bezigheden mijn Instagramcarrière schaden, zet ik mijn politieke activiteiten uiteraard onmiddellijk stop.’

Conner heeft een tip voor Instagrammers die ook aan politiek willen doen. ‘Het is heel verleidelijk om politieke ideeën te beginnen verkondigen. Doe dat niet. Dat kan mensen op de kast jagen. En dat verkleint je potentiële bereik aan Instagramfans. Kijk naar mij, de tip werkt.’