Wat een pech: Sanne wilde net op citytrip naar Kaboel

door The Vremde Mirror

Het conflict in Afghanistan eist vele slachtoffers. Sanne (34) voelt zich genoodzaakt haar citytrip naar Kaboel te annuleren.

(c) Wikimedia Commons

Sanne doet exclusief haar verhaal bij onze redactie. ‘Corona was erg zwaar. Je kon nergens naartoe en je werd volledig beperkt in je functioneren. Groot was de opluchting toen reizen weer mocht. Een verzetje met de girls zou ons allemaal goed doen.’

Dat verzetje werd een citytrip naar Kaboel. ‘Leek ons wel avontuurlijk, ja. Zo gek is dat toch niet? Rustig kuieren door de straten, proeven van de lokale cultuur en ’s avonds een stapje in de wereld zetten. Heerlijk. Maar ja, dat wordt ons nu ontzegd omdat we van de overheid niet meer naar Kaboel mogen reizen.’

‘Ik kan zelf wel beslissen of ik Kaboel veilig genoeg vind,’ aldus Sanne. ‘Het ergste is dat we helemaal vergeten worden. Nog niets gehoord over een morele compensatie. Een schande. Het gaat de hele tijd over hoe zwaar het is voor de Afghanen. Eerlijk? Dat is slechts het topje van de ijsberg.’