Conner Rousseau wil stemrecht tot maximaal 18 jaar

door The Vremde Mirror

Voorzitter van de partij Vooruit Conner Rousseau wil de politiek radicaal vernieuwen. Mensen ouder dan 18 jaar wil hij de toegang tot de stembus ontzeggen.

In een Instagrampost laat Conner Rousseau weten dat hij op baanbrekende politieke ideeën broedt. ‘Ik heb de laatste tijd veel gesprekken met pubermeisjes en jongeren van alle leeftijden tout court gevoerd. En wat me positief opviel is dat je met hen opvallend volwassen gesprekken* kunt voeren.’

‘Vandaar het voorstel om de kiesleeftijd te verschuiven naar 0 tot 18 jaar,’ licht Rousseau toe. ‘Politici zullen kinderen moet verleiden om voor hen te stemmen, dat is een heel andere insteek. In plaats van met saaie politiek bezig te zijn, zullen ze de hele dag moeten tiktokken en instagrammen. Al een gratis tip van mij: doe niet te infantiel. Als jongeren zien dat je lucht verkoopt, haken ze op den duur af.’

Rousseau beklemtoont dat dit geen lichtzinnig gelost ballonnetje is. ‘Ik heb daar met mijn dertienjarig nichtje hard over nagedacht. En we kwamen tot dezelfde conclusie.’

* Hoe Rousseau weet wat een volwassen gesprek is, is tot dusver niet opgehelderd.