Taliban wil snel regering: ‘Belgische toestanden vermijden’

door The Vremde Mirror

Er is heel wat paniek over de inname van Afghanistan door de Taliban. Die sust de gemoederen. ‘We zullen heus snel een regering op de been brengen. Afghanistan wordt geen tweede België.’

(c) Wikimedia Commons

In een videoboodschap laat de Taliban weten dat ze er alle baat bij heeft Belgische toestanden te vermijden. ‘Het vertrouwen in de Taliban zal zienderogen dalen wanneer we maanden en maanden nodig hebben om een regering te vormen. Ook lijden we dan ernstige imagoschade in het buitenland. Dat willen we ten stelligste verhinderen.’

‘Dat de hele wereld naar ons kijkt, begrijpen we. Maar dat we zo snel heel Afghanistan hebben veroverd, bewijst dat de wereld niet hoeft te vrezen voor een lange periode van politieke instabiliteit.’

‘De tijden zijn in 20 jaar fel veranderd,’ stipt de Taliban aan. ‘Transparantie is in een moderne samenleving cruciaal. De Afghaanse burgers hebben het recht snel te weten tegen wie ze niet kunnen protesteren omdat ze anders worden geëxecuteerd.’