VRT lanceert Niels Destadsbader-vrije televisiezender

door The Vremde Mirror

NDbv, of voluit Niels Destadsbader-vrij, zo heet het nieuwe televisiekanaal van de VRT. Inderdaad, een kanaal dat helemaal Niels Destadsbader-vrij is. Zo wil de VRT ook een keertje tegemoet komen aan de noden van mensen zonder platgebombardeerde smaak.

(c) Wikimedia Commons

Sinds vanochtend 6 uur kunt u afstemmen op NDbv, de eerste Niels Destadsbader-vrije zender in Vlaanderen. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle is apetrots dat de VRT dit kan verwezenlijken. ‘De VRT moet er voor iedereen zijn, ook voor mensen die om persoonlijke redenen een kwartiertje genoeg hebben van Niels Destadsbader.’

‘Wanneer de kijker zapt naar Niels Destadsbader-vrij, de volledige naam van NDbv, zal er helemaal niets nog herinneren aan Niels Destadsbader. Al is het niet volstrekt nieuw,’ geeft Dalle toe. ‘In het buitenland zouden er nog Niels Destadsbader-vrije zenders zijn.’

Hoewel de VRT niet met exclusiviteitscontracten mag werken, belooft Destadsbader dat hij alleen op NDbv nooit te zien zal zijn. Hoe diep de VRT in de buidel heeft getast om Destadsbader te overtuigen zich exclusief niet te vertonen op NDbv, is nog voer voor speculatie.

Critici wijzen erop dat nichezenders in Vlaanderen niet altijd een even groot succes zijn. De start van NDbv was alvast groot nieuws op alle VRT-kanalen, behalve op NDbv zelf. De nieuwe zender trapte vanochtend af met alle afleveringen van F.C. De Kampioenen zonder Niels Destadsbader.