Leefloner blij dat er genoeg geld overblijft voor Facebookadvertenties van politieke partijen waarin leefloners worden gekleineerd

door The Vremde Mirror

Maria (47) is alleenstaande moeder van drie kinderen en ontvangt een leefloon, eigenlijk ruim te karig om een fatsoenlijk leven te leiden. En ze maakt zich logischerwijs zorgen. ‘Blijft er nog wel voldoende geld over voor de Facebookadvertenties van politieke partijen waarin ik word afgezeikt?’

‘Elke ochtend bekruipt mij een onbedwingbaar gevoel van schuld dat ik met mijn leefloontje onherstelbare gaten sla in de budgetten van politieke partijen om hun Facebookadvertenties te bekostigen waarmee ze mensen tegen elkaar opzetten. Het nieuws dat Vlaamse politieke partijen niets tekortkomen, doet me alvast beter slapen.’

‘Dat N-VA meer solidariteit verwacht van leefloners begrijp ik. Voor het bedrag dat ik maandelijks ontvang, kan Bart De Wever elke maand maar liefst 73 likes erbij krijgen op Facebook. Maar mijn kinderen en ik moeten af en toe kunnen eten.’

Dat wil niet zeggen dat Maria niet solidair is. ‘Omdat ik financieel niets kan bijdragen, like en share ik gesponsorde berichten van partijen waarin werklozen, migranten en armoezaaiers in het algemeen als profiteurs worden ontmaskerd. Zo draag ik toch mijn steentje bij aan de samenleving.’

N-VA weerlegt de kritiek dat Facebookadvertenties geen nobel doel hebben. ‘Elke euro die naar bedenkelijke Facebookadvertenties gaat, gaat niet naar armoedebestrijding.’