China: ‘Alle Oeigoeren kunnen zelf naar concentratiekampen komen kijken’

door The Vremde Mirror

Nu de Olympische Winterspelen in Peking plaatsvinden, ligt het lot van de Oeigoeren onder een vergrootglas. China nodigt daarom alle Oeigoeren uit om zelf een kijkje te komen nemen in de concentratiekampen.

(c) Wikmedia Commons

De Chinese president Xi Jinping hekelt de westerse desinformatiecampagnes. ‘Door China voor te stellen als voortdurende kwelgeest van de Oeigoeren, zijn vele Oeigoeren bevreesd om onze speciaal voor hen opgerichte concentratiekampen met een spontaan bezoekje te vereren.’

Xi Jinping zegt erbij dat de westerse demarches niet pakken. ‘Om de Oeigoeren tegen de westerse propaganda te beschermen, hebben we voor hen het internet en alle opties tot communicatie afgesloten.’

De Chinese president benadrukt dat hij transparantie hoog in het vaandel draagt. ‘We nodigen daarom nogmaals nadrukkelijk alle Oeigoeren uit om zelf een kijkje te komen nemen in de concentratiekampen. Laat je niet leiden door de broodje-aapverhalen die de ronde doen. Het is in onze concentratiekampen zo goed toeven dat eens een Oeigoer erin zit, die er niet meer uit komt.’