Drugsbaron zwicht voor grote geld en gaat voetballen in derde provinciale

door The Vremde Mirror

Veel ongeloof over de keuze van drugsbaron Lenny (28). ‘Hij wordt door iedereen met veel ontzag bejegend, dat zet hij nu allemaal op het spel.’ Lenny haalt zijn schouders op: ‘Ik wil bij Boutersem United mijn financiële toekomst veiligstellen.’

De drugswereld reageert verbouwereerd op Lenny’s afscheid als drugsbaron. Man van vele oorlogen Mario (54) mist respect bij de jonge garde. ‘Met veel praatjes komen ze in de drugswereld binnen, klimmen razendsnel op in de hiërarchie en houden het dan na drie jaar cel of zelfs na een ontvoerd familielid voor bekeken. Veel jongeren zien het drugsmilieu als een tijdelijk onderkomen, in afwachting van iets beters. Konden we hen maar overtuigend laten verstaan dat we dat niet waarderen. Maar hoe?’

Mario zucht: ‘Hebzucht is een probleem in de hele samenleving. Is genoeg ooit genoeg? De meesten zien de handel in drugs als een snelle manier om rijk te worden, terwijl niemand nog oog heeft om het métier onder de knie te krijgen. Door de jongeren met de verkeerde mentaliteit aan te trekken, krijgt de drugswereld een perceptieprobleem met als gevolg dat intrinsiek gemotiveerde mensen afgeschrikt raken om in de drugswereld te stappen. Moet er meer geld omgaan in de drugswereld? Ik zou willen van niet, maar ik geloof dat we niet anders kunnen. Het is dat of toptalenten zien vertrekken naar Boutersem United.’

Lenny voelt zich niet aangesproken: ‘Ik ben de drugswereld eeuwig dankbaar voor de kansen die ik er heb gekregen, maar ik ben toe aan iets nieuws. Ik weet dat ik in een harde machocultuur zal belanden, dat zal even wennen worden. Ik ga niet hypocriet doen, het financiële aspect speelt natuurlijk ook een rol. Dit is meer een keuze van het verstand dan van het hart. Ik ben 28. Ik moet ook aan mijn gezin denken.’

Advertentie