The Vremde Mirror neemt De Morgen over

door The Vremde Mirror

Een belangrijk moment in de geschiedenis van De Morgen. Het u sinds jaar en dag vertrouwde kwaliteitsmedium The Vremde Mirror neemt vanaf vandaag De Morgen over waardoor de toekomst van de krant is verzekerd.

Het gerucht deed al een tijdje de ronde dat De Morgen naarstig naar een overnemer zocht. Er waren talrijke gefortuneerde geïnteresseerden, maar toen The Vremde Mirror zich als kandidaat-overnemer aanbood, wist iedereen meteen hoe laat het was.

The Vremde Mirror en De Morgen maken vandaag bekend dat ze een akkoord hebben bereikt over de overname van De Morgen door The Vremde Mirror. Hoofdredacteur van The Vremde Mirror en nu ook De Morgen Hervé von Kwakkelstein is niet ontevreden. ‘We moeten het belang nu ook niet overdrijven. Deze overname past in een uitgekiende langetermijnstrategie met als doel het hele medialandschap kwalitatief op te waarderen.’

Na niet te lang aandringen wil Von Kwakkelstein toch ook nog zeggen dat De Morgen zijn eerste keuze is. ‘We hebben een tijdje getwijfeld, dat is zo. Maar de krant heeft een mooie historie, enkele talentvolle pennen en dus voldoende potentie om op termijn – wie weet – een meerwaarde te zijn voor The Vremde Mirror.’

Op de vraag of de journalisten bij De Morgen voor een ontslagengolf moeten vrezen, wenst Von Kwakkelstein niet te antwoorden.