Litouwse trucker opgeknoopt op dorpspleintje

door The Vremde Mirror

Vremde | Dinsdagnamiddag omstreeks 14u45 reed er zich wederom een Litouwse trucker vast op een landweg te Vremde die deze weg per ongeluk was ingeslagen. Moderne oriëntatiemiddelen als GPS zijn hiervan de boosdoener. Het is al de derde keer in anderhalve maand tijd dat een dergelijk tafereel zich afspeelt op Vremdse grond. De plaatselijke bevolking was het dan ook meer dan beu. Een tiental Vremdelingen gooiden zich op de vreemdeling die het verkeer danig in de war bracht en lynchten hem. De veldwachter wilde nog ingrijpen door de Litouwse trucker met één pistoolschot af te knallen om zijn lijden niet te lang te laten duren, maar kwam hopeloos te laat.

De frustraties omwille van het zware vrachtverkeer zaten bij de dorpsbewoners duidelijk hoog. Boer Gust die toevallig passeerde, droeg ook zijn steentje bij: “Die Litouwse truckers verstoren hier de rust. Mijn kalkoenen zijn uit zichzelf al stressgevoelig en wanneer ze dan een vrachtwagen met Litouws kenteken zien, is het hek helemaal van de dam. Ik heb de vreemdeling dan ook laten kennismaken met mijn riek op een paar onprettige plekken.” Nadat de Litouwer vakkundig afgemaakt werd, werden zijn overblijfselen naar het dorpsplein vervoerd waar hij onder luid gejuich opgeknoopt werd. Nadat deze daad verricht werd, keerde de rust weder over het dorp.

 

Aantal spoorlopers in Vremde stabiel

Vremde | Steeds meer nemen mensen een binnenweg langs een spoorweg of vinden jongelui het stoer om zichzelf te laten fotograferen op een spoorweg om er daarna op één of ander sociaal medium mee te pronken. Volgens spoorwegnetbeheerder Infrabel brengt dit veel spoorhinder teweeg. Zo zou er dagelijks 3,5 uur vertraging zijn door spoorlopers. Dat is toch zo’n volle 0,04% van alle dagelijkse treinvertragingen. Volgens recent onderzoek van Infrabel blijkt Vremde het enige dorp te zijn waar het aantal vertragingen door spoorlopers niet in stijgende lijn is en dus stabiel blijft. Ook de koeien van Boer Gust blijven in het gareel en hebben in Vremde geen hinder van het treinverkeer veroorzaakt. Boer Gust: “Er zijn vorig jaar wel eens een paar koeien van mij ontsnapt die het treinverkeer lichtjes gehinderd hebben, maar zo ben ik ook eens in de Walen geweest.”