De Grote Verkiezingsbordentelling (2)

door The Vremde Mirror

Wegens overweldigend succes konden we niet anders dan een tweede Grote Verkiezingsbordentelling houden in Vremde. De vorige telling vond nu toch al zo’n tien dagen geleden plaats. In tegenstelling tot opiniepeilingen is deze telling uiterst accuraat en wel betrouwbaar. Edoch we zijn niet onfeilbaar. De foutenmarge van deze telling is 4,17%.

Voor we overstelpt worden met klachtenmails en andere brieven met wit poeder in willen we vermelden dat deze foto slechts ter illustratie is omdat we hier toch de helft van alle politieke partijen in Boechout-Vremde in één beeld hebben. Dit gezegd zijnde moeten we wel stellen dat u hier de helft van alle verkiezingsborden van Open VLD in geheel Vremde ziet.

Net over de dorpsgrenzen heen zagen we dergelijke carnavaleske taferelen. Dit blijft Vremde gelukkig bespaard. Vremde is dan ook een beschaafd dorp.

Maar u wilt natuurlijk de cijfers weten. Er zijn ten opzichte van tien dagen geleden maar liefst 21 verkiezingsborden bijgekomen. In totaal versieren 48 verkiezingsborden het Vremdese landschap. De topdrie is ongewijzigd gebleven. Pro Boechout-Vremde staat eerste en wordt op de hielen gezeten door Gemeentebelangen. N-VA blijft derde. We zien wel een opvallende opmars van Groen die van 0 naar 6 verkiezingsborden stijgt. Ook N-VA heeft er zes bijgezet. Zij stijgen van 4 naar 10 en naderen ietwat op de eerste twee.

De naakte cijfers:

  • Pro Boechout-Vremde 16
  • Gemeentebelangen 14
  • N-VA 10
  • Groen-Gangmaker 6
  • Open VLD 2
  • CD&V 0

Relatieve cijfers in een professionele grafiek

We zien toch enkele verschuivingen ten opzichte van de telling op 3 september. Procentueel maken Pro Boechout-Vremde en Gemeentebelangen een duik hoewel ze wel op één en twee blijven staan. Dat Groen en N-VA een extra tandje hebben bijgezet, is hier de hoofdoorzaak van. Doordat de Grote Verkiezingsbordentelling geen rekening houdt met de twee algemene aanplakborden in Vremde, blijft CD&V op 0 steken. Er zijn voor de rest van hen geen verkiezingsborden of verkiezingsaffiches in het straatbeeld te vinden. Blijft dat zo of zal er nog een ongenadig slotoffensief van hen volgen? Dat verneemt u hier begin oktober…