Een vluggertje met de burgemeester

door The Vremde Mirror

Boechout – Kalifornia | In het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen organiseerde The Vremde Mirror deze namiddag een speeddate met zijn burgemeester. We huurden hiervoor de sterjournalist van de VRT Sam De Bruyn in die het hele gebeuren in goede banen moest leiden. Zelfs cameraploegen van de VRT waren van de partij om beelden te schieten van dit politiek belangwekkende evenement. Zij zullen dit uitzenden op 12 oktober, slechts twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De opkomst was gering, maar toch ook talrijk gezien het warme weer voor de tijd van het jaar. Burgers uit Boechout en Vremde stelden om beurten vragen en kregen antwoorden van hun burgervader. De ene keer kreeg hij de prangende vraag voorgeschoteld of de terreinen van de plaatselijke petanqueclub niet overdekt konden worden, een andere keer werd de bezorgdheid uitgedrukt over de betaalbaarheid van huisvesting in de gemeente en nog een andere keer moest de burgemeester zijn plannen voor de dorpskom van Vremde uit de doeken doen. Dit laatste interesseert u natuurlijk het meest. Zo wil burgemeester T’Sijen de Reigersmolenstraat heraanleggen, de vergunning daarvoor is trouwens al ingediend. Daarnaast zal de Vremdse dorpskern helemaal in een nieuw jasje gestoken worden. Volgens de burgemeester zal het huidige verhoogde ‘fietspad’ parkeergelegenheid worden en voor de fietsers zullen er fietssuggestiestroken komen. Het dorpspleintje zal ook een flinke opknapbeurt krijgen. Tot slot heeft hij de intentie om de Wommelgemsesteenweg van een apart fietspad te voorzien. Wordt in ieder geval vervolgd…