Israëli en Palestijnen sluiten Vremde

door The Vremde Mirror

Vremde – Midden-Oosten | Een vreselijke schrijffout heeft ervoor gezorgd dat Israëli en Palestijnen een bestand hebben ondertekend waarin ze plechtig verklaren geen vrede, maar Vremde te sluiten. De Palestijnen rekenen nu op de Israëlische knowhow om Vremde ommuurd te krijgen.

Een vremdesduif.

Een vremdesduif.

Een toenadering tussen Palestijnen en Israëli lijkt nu verder weg dan ooit. Ze beschuldigen elkaar achter deze schrijffout te zitten. Om geen gezichtsverlies te lijden, zijn ze er nu toe gedwongen om hetgeen beide partijen ondertekend hebben ook uit te voeren.

‘Ondertekend is ondertekend. Dat principe huldigen wij al sinds jaar en dag, behalve als het gaat om kolonies op Palestijns grondgebied of het respecteren van Wapenstilstanden. Je mag ook niet overdrijven met principes. Anders hol je ze toch maar uit en lijkt het alsof je niet flexibel bent in je denkpatronen,’ redeneert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Het samen sluiten van Vremde kan volgens positivo’s de twee bevolkingsgroepen dichter bij elkaar brengen, want Israëli en Palestijnen zullen moeten leren samenwerken. Vremde moet immers ommuurd geraken zonder dat er mensen ontsnappen. Volgens onbevestigde geruchten weet Israël daar wel raad mee.

‘Ik ben erg verheugd om nu met de Israëli te kunnen samenwerken. Zij beschikken over de nodige knowhow om muren te bouwen. Zonder hun hulp was dit voor ons een schier onmogelijke klus,’ vertelt de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

Netanyahu heeft al een duidelijke taakverdeling in gedachten. ‘De Palestijnen werken aan de binnenkant van de muur, wij aan de buitenkant.’