Bouw ondergrondse tractorparkeergarage goedgekeurd

door The Vremde Mirror

Vremde | De plannen omtrent de vernieuwde dorpskern van Vremde worden alsmaar concreter. Op nadrukkelijke vraag van de buurtbewoners komt er in het dorp van Vremde een ondergrondse tractorparkeergarage. Dit moet de beperkte parkeercapaciteiten in de rest van Vremde opvangen.

Zo ziet een gewone ondergrondse parkeergarage eruit. Vremde krijgt nu een ondergrondse tractorparkeergarage. Uniek in Vlaanderen.

Zo ziet een gewone ondergrondse parkeergarage eruit. Vremde krijgt nu een ondergrondse tractorparkeergarage. Uniek in Vlaanderen.

Het waren twee bewogen weken. Met gisteravond als absoluut culminatiepunt, toen de politie zelfs met helikopters een klopjacht moest inzetten op twee guerrillastrijders uit Vremde die met hooivork en riek aan het oprukken waren richting Boechout om daar een spoor van vernieling te zaaien. Hun belangrijkste eisen: de bouw van een ondergrondse tractorparkeergarage in het dorp van Vremde en een sudoku in het gemeenteblad.

‘Aan die laatste eis, kan ik niet tegemoet komen,’ vertelt burgemeester Koen T’Sijen (Pro). ‘Als het gemeenteblad nog volumineuzer wordt, dan zullen de distributiekosten ervan stijgen met een gat in de begroting als gevolg. Ik hoop de inwoners van Vremde te kunnen sussen met de bouw van een ondergrondse tractorparkeergarage. Een kleine hap uit het budget, maar als het een volksopstand en vandalisme tegen gemotoriseerde karretjes van partijgenoten kan voorkomen, is dit geen verloren investering.’

De roep om de bouw van een ondergrondse tractorparkeergarage klonk niet alleen bij enkele guerrillastrijders, maar in het hele dorp alsmaar luider, zo luid dat zelfs het gemeentebestuur is moeten zwichten. ‘Zo krijgt die dorpskernvernieuwing toch nog een positief kantje. Het is al erg genoeg dat er op en top authentiek Vremds erfgoed zal moeten sneuvelen, zoals de losliggende stoeptegels in het dorp die daar al sinds de Frans-Pruisische Oorlog in nog steeds dezelfde staat liggen. Mijn grootvader – en na hem al zijn kleinkinderen – heeft zijn voet eens omgeslagen op zo’n stoeptegel, drie weken werkonbekwaam! Dat is toch altijd pijnlijk wanneer zulk stukje historie zal moeten sneuvelen. Maar ja, de jeugd van tegenwoordig hé, geen historisch besef meer,’ aldus een geprikkelde Jozefine (87).

Waar exact de ondergrondse tractorparkeergarage zal gebouwd worden, is intussen ook al geweten: vlak onder de kerk. Is de vloer van de kerk hiervoor voldoende geïsoleerd? Nee, met het grote voordeel als gevolg dat het ondergrondse geronk van tractoren het gebrabbel en gewauwel (geneuzel zoals u wilt) van de man achter het altaar zal overstijgen zodoende misgangers hier geen last meer van hebben. Een unieke troef die kerken uit dorpen in de nabije omgeving niet kennen.