Luchthaven Deurne krijgt permanentie in Vremde

door The Vremde Mirror

Vremde | Aan de expansiedrang van de luchthaven van Deurne komt geen eind. Het breidt haar actieterrein nu ook uit naar Vremde, alwaar er een start- en landingsbaan komt. Dit moet de reistijd naar Millegem aanzienlijk verminderen.

Er zullen vanaf heden vliegtuigen opstijgen en landen in Vremde. Dit moet de economische handelspartners als Millegem, Bokrijk en Brugge gunstig gezind stemmen.

Er zullen vanaf heden vliegtuigen opstijgen en landen in Vremde. Dit moet economische handelspartners als Millegem, Bokrijk en Brugge gunstig gezind stemmen.

De luchthaven van Deurne had het al langer moeilijk om alle economische handelspartners van Vremde te slikken. Nu ze permanentie krijgt in Vremde zullen er daar altijd vliegtuigen vertrekkensklaar staan.

Volgens verkeersexperts is de aanleg van een start- en landingsbaan in Vremde een maatregel die de leefbaarheid van de algehele omgeving ten goede komt. Het zal minder druk zijn op de luchthaven van Deurne en er zal logischerwijs ook beduidend minder verkeer zijn tussen Deurne en Vremde. In Mortsel durft men hierdoor zelfs voor het eerst sinds mensenheugenis te dromen van een moment zonder files tussen 2 uur en 4 uur ’s nachts.

Ook Vremde mag een winnaar genoemd worden in dit hele verhaal. De economische handelspartners zijn sneller op hun bestemming, verdoen hun tijd niet in de file en kunnen door de Vremdse baljuw en schout met de nodige egards ontvangen worden.

Ook de plaatselijke bevolking mag juichen. Als er iemand uit Vremde bilaterale contacten wil leggen in Millegem of naar de markt wil van Wommelgem, kan er meteen een vliegtuig opstijgen. Nu moeten inwoners van Vremde zich hiervoor nog eerst naar Deurne verplaatsen. Als ze daar al geraken, want de tocht door uitheemse gebieden als Boechout, Mortsel en Borsbeek is niet zonder gevaar.

Over de exacte locatie van het vliegveld is officieel nog niets bekend. Wanneer er niet gevoetbald wordt, kan het plaatselijke voetbalveld voor nog wat anders gebruikt worden. Dat ziet het kleinste kind. Niettegenstaande is het ook een publiek geheim dat men in politieke kringen al een tijdje naarstig aan het zoeken is naar een herbestemming voor de Witte Wijk.