Antwerpen wil steden met slecht imago extra belasten

door The Vremde Mirror

Steden met een slecht imago moeten extra belast worden. Dat stelt Bart De Wever (N-VA), burgemeester van de stad Antwerpen. Hij wil zo voor eens en altijd het probleem uit de wereld helpen van steden die nefast zijn voor het algehele beeld van Vlaanderen bij buitenlandse economische handelspartners.

Steden met een slecht imago moeten extra belast worden. Zo vindt Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen.

Steden met een slecht imago moeten extra belast worden. Zo vindt Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen.

‘Ik ga geen namen noemen van steden die wel eens het slachtoffer zouden kunnen worden van deze maatregel,’ vertelt Antwerps burgemeester De Wever. ‘Maar als je als stad niet eens een simpele brug of tunnel kunt bouwen of in vredestijd het niet klaarspeelt om mensen op ordentelijke wijze over een pontonbrug te leiden, waar ben je dan in hemelsnaam mee bezig?’

‘Je zal ook maar ondernemer zijn en te maken krijgen met buitenlandse potentiële investeerders die afhaken omdat er in de buurt een belangrijke stad ligt waar er een nationalistische en conservatieve burgemeester de plak zwaait. Nog gezwegen van steden waar er meer cocaïne geconsumeerd wordt dan champagne. Nachtwinkels leggen zelfs de boeken neer, omdat het imago van de stad waar ze gevestigd zijn zo belabberd is.’

‘Dit kan zo niet verder, want het zijn wel deze steden waar dit soort grollen mogelijk zijn die in het buitenland imagobepalend zijn,’ verklaart De Wever. ‘Vertegenwoordigers van andere Vlaamse steden moeten met het schaamrood op de wangen al deze toestanden zien uitgelegd te krijgen aan hun economische handelspartners. Een extra belasting invoeren is de enige mogelijkheid. In tijden van crisis extra pijnlijk, maar dan gaan deze steden misschien eindelijk eens twee keer nadenken over de overlast die ze veroorzaken voor de rest van Vlaanderen.’

Christoph D’Haese (N-VA) en Patrick De Klerck (Open VLD), burgemeesters van Aalst en Blankenberge, laten alvast weten de plannen van De Wever ten volle te steunen.