Oprukkend Millegemisme bedreigt scheiding kerk en straat

door The Vremde Mirror

Vremde | Een auto met kenteken MI. Het is al lang geen gek zicht meer in Vremde. De opstoten van Millegemisme zijn een ware plaag en kunnen bij momenten bijzonder fel zijn. Oppositiepartij N-VA eist daarom van burgemeester Koen T’Sijen (Pro) dat hij het leger optrommelt om de situatie weer onder controle te krijgen.

De straten in Vremde liggen er angstwekkend verlaten bij. De zeldzame manhaftige krijger die zijn voorhof betreedt om het slagveld gade te slaan, durft niet te spreken uit angst opgeslokt en uiteen gereten te worden door het Millegemisme.

Het Millegemisme drijft menig inwoner van Vremde tot wanhoop. Het grootste vluchtelingenkamp in Boechout voor mensen die op de kruispunten van hun leven telkens de verkeerde afslag nemen, genaamd de Broeders Alexianen, kan de toevlucht van ontredderde zielen niet meer aan.

Voorzitter van N-VA in Boechout Sven Snyders probeert het gevaar onder woorden te brengen. ‘Je kan het Millegemisme niet uitleggen. Je voelt dat het er is, maar je ziet het niet. De neiging om het te minimaliseren is daarom zeer reëel, omdat het tastbaar niet aanwezig is. Langzaamaan plooien we voor de Millegemisten, een dreiging waarvoor we veel te lang blind zijn gebleven. Door militairen op elke hoek van de straat en voor elke oprit in Vremde te zetten, moet dat onheil verjaagd worden.’

Het Millegemisme wordt globaal genomen ervaren als een sluipend gif dat de normen en waarden vernietigt, die mensen uit Vremde zo belangrijk vinden: de scheiding van kerk en straat. Je kan in Millegem op straat bijna de kerk aanraken. Tussen kerk en straat moet op zijn minst een roestig hekwerk staan.