Demonstratie Pegida Vremde gaat wel door

door The Vremde Mirror

De aangekondigde demonstratie van Pegida Vlaanderen mag dan niet doorgaan in Antwerpen vanwege het verhoogde terreurdreigingsniveau, de volgende week maandag geplande manifestatie van Pegida Vremde komt niet in het gedrang. De demonstranten willen dan manifesteren tegen de islamisering van Vremde.

Het lieflijk ogende dorpscentrum van Vremde. De eerste manifestatie van Pegida Vremde vindt hier maandag plaats.

Het lieflijk ogende dorpscentrum van Vremde. De eerste manifestatie van Pegida Vremde vindt hier maandag plaats. (archiefbeeld)

Het anders zo lieflijke dorpscentrum van Vremde wordt volgende week maandagnamiddag getransformeerd in een lieflijk dorpscentrum waar mensen opruiende leuzen schreeuwen tegen de islamisering van Vremde. Een problematiek die volgens de actievoerders door de linkse regimepers moedwillig doodgezwegen wordt en dringend op de politieke landkaart dient gezet te worden.

Pegida Vremde wilde in eerste instantie met Pegida Millegem demonstreren. ‘Maar dat konden we niet toestaan,’ vertelt burgemeester Koen T’Sijen (Pro). ‘Zo’n massa kan het dorpscentrum van Vremde niet aan. Het risico voor de openbare veiligheid zou te groot zijn en we zouden ook een extra veldwachter moeten inzetten.’

Iemand die mee gaat demonstreren maandag is Conny (41). ‘De jeugd van Vremde wordt van jongs af aan op school al gebrainwashed. Onze kleine van 8 moest leren wat de islam is en weten wie Allah is. Het is zo dat het allemaal begint.’

Voorzitter van Pegida Vremde is fruitboer Jan Ter Elst. ‘De islamisering van Vremde? Ik word er elke dag mee geconfronteerd. Ik verkoop veel minder fruit dan vroeger. Aan de kwaliteit van mijn fruit ligt dat niet, dus dan moet het wel de islamisering zijn.’

Ter Elst is niet de enige kleine middenstander die de toenemende islamisering van Vremde voelt. Sommigen onder hen proberen het heft in eigen handen te nemen. Zo denkt de immer uitgeslapen bakker Van Genechten eraan om up-to-date te blijven door volkoranbrood aan zijn assortiment toe te voegen net als Mekkataarten en duizend stokslagenbrood.’