Treinstation Vremde ontruimd na bommelding

door The Vremde Mirror

Gisteravond werd Vremde opgeschrikt door een bommelding. Een onbekende had omstreeks 19 uur aan de politie gemeld dat er voor 22 uur een bom zou ontploffen in het treinstation van Vremde. De politie wilde geen risico’s nemen en sloot de hele stationsbuurt in Vremde af. Er reden gisteravond geen treinen van en naar Vremde. Het treinverkeer verloopt er vanmorgen weer normaal.

treinn

Dit bommelding verstoorde het treinverkeer gisteravond van en naar Vremde volledig.

‘Hé hihi politiemannetje. Hihihi. Er gaat tussen 19u en 22u… Momentje, waar gingen we die bom nu weer laten ontploffen Robbe? … een bom ontploffen in het treinstation hahaha van Vremde. Hihi.’

Zo klonk het gisteravond aan de telefoon. Een onverholen dreigement dat de politie zeer ernstig nam. Het treinstation van Vremde werd behalve ontruimd ook doorzocht door de explosievenhond van ontmijningsdienst DOVO. Maar er werd geen verdacht pakketje gevonden.

Woordvoerder van de politie Ronny Claes legt uit waarom de politie zo drastisch te werk ging. ‘Met die mannen van IS valt niet te lachen. Het is niet omdat je para’s in Antwerpen laat paraderen, dat die plots gaan denken dat Antwerpen belangrijk is. Vremde is en blijft het kloppende hart van de Vlaamse economie en daardoor ook een kwetsbaar doelwit.’

Bij de politie is men onder de indruk van de manier van handelen van IS. ‘Aan de telefoon hoorde je meteen dat het niet de eerste keer was dat ze een bommelding op hun geweten hebben. Professioneel, accuraat en kordaat. Huurden een kind in om zelf niet herkend te worden. Op die manier bijzonder moeilijk te traceren voor ons.’

In Vremde is men zwaar onder de indruk van de gebeurtenissen. ‘Ik zeg al langer dat dat treinstation hier weg moet,’ vertelt Luc (59). ‘Dat is veel te aanlokkelijk voor terroristische aanslagen.’ Ook Gilberte (66) heeft dit nog nooit meegemaakt. ‘Waar gaat het toch met de wereld naartoe? Het treinstation van Vremde is een rode draad door mijn leven. Ik kan echt niet zonder. En dan zou een mens niet in paniek mogen slaan wanneer ze dat willen platleggen.’

Door de verhoogde terreurdreiging krijgen alle supermarkten, postkantoren en synagogen in Vremde de komende weken extra bewaking.