Parijs-Roubaix uitgesteld door blessure Boonen

door The Vremde Mirror

Gisteren liep Tom Boonen bij een val in Parijs-Nice een schouderverrekking op. Hierom wordt Parijs-Roubaix uitgesteld naar de eerste zondag tijdens de Tour de France, een wielerwedstrijd die Tom Boonen vanwege de lastigheidsgraad traditiegetrouw toch niet rijdt.

Geen ondenkbare piste dat Tom Boonen dit jaar toch nog Parijs-Roubaix wint.

Geen ondenkbare piste dat Tom Boonen dit jaar toch nog Parijs-Roubaix wint.

In ideale omstandigheden zou Parijs-Roubaix op zondag 12 april plaatsvinden, maar door de blessure van Tom Boonen is dat nu wel een bijzonder ongelukkige timing. Op vraag van de ploegleiding van Etixx-Quick Step (de ploeg van Tom Boonen) en Sporza (het pr-bureau achter Tom Boonen) wordt Parijs-Roubaix nu uitgesteld.

Dat Parijs-Roubaix nu op 5 juli wordt verreden, zal velen de wenkbrauwen doen fronsen. ‘Maar dat is het enige weekend dit wielerseizoen dat er nog geen koers of feestje op mijn programma staat,’ verklaart Boonen. ‘Want naar de Tour ga ik toch sowieso niet. Ik ben niet zot.’

Ook onder de fans van Tom Boonen heerst er grote opluchting. ‘Dat veroorzaakt nog altijd een dubbele hartverzakking als je Boonen op de grond ziet liggen, zelfs na de vele tuimelpertes die al voorafgingen,’ vertelt Michel Wuyts. ‘Het uitstellen van Parijs-Roubaix is een overwinning van het gezond verstand. Want een Parijs-Roubaix zonder Boonen is als een Ronde van Vlaanderen zonder Muur. Ondenkbaar.’

Als de schouderblessure van Boonen tegen begin juli nog niet voldoende hersteld is, ligt er al een noodscenario klaar. Volgens organisator van Parijs-Roubaix ASO moet het mogelijk zijn om de wegen van Parijs-Roubaix in een mum van tijd te asfalteren zodat de schouders van Boonen minder schokken hebben op te vangen.