Suiker in koffiekoeken gevonden bij Bakkerij V.

door The Vremde Mirror

Bij een inval in Bakkerij V. te Vremde zijn er sporen van suiker gevonden in de koffiekoeken die aldaar aangetroffen werden. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek dreef deze bakker een handeltje in goederen met suiker. Het parket wil hier officieel nog niets over kwijt.

Onder andere zou er in een koffiekoek met pudding en chocolade suiker zijn gevonden.

De speurders zouden in een koffiekoek met pudding en chocolade suiker hebben gevonden.

Gisterennamiddag heeft de Belgische federale politie op verschillende locaties in Vlaanderen een inval gedaan in een zaak rond grootschalige suikerhandel. Er werden tientallen kilogram verdacht voedsel in beslag genomen zoals koffiekoeken, taart en gebak. Hiervan zal nu moeten uitgezocht worden of ze suiker bevatten. Er zijn nog geen arrestaties verricht, maar de betrokkenen mogen het land niet verlaten.

Het lijkt erop dat een grootschalig netwerk van bakkerijen die een handeltje drijven in suikerwaren, is opgerold. Volgens de speurders gaat het hier duidelijk om professionals die hun activiteiten goed wisten verborgen te houden. ‘De suiker zit meestal goed verstopt in gebak, taart of suikerbrood. Dat zullen we nu moeten proe… euhm uitzoeken in het laboratorium. Maar in ieder geval zit de suiker op plaatsen waar je het niet meteen zou verwachten. Door een anonieme tip kregen we toch lucht van deze schaamteloze trafieken.’

Net vandaag is Bakkerij V. te Vremde door omstandigheden gesloten. Hij zou de spil zijn in de hele zaak, al wil het parket dat niet bevestigd hebben. Toen dat nieuws werd geopenbaard, moesten plots tientallen klanten met vergiftigingsverschijnselen in het ziekenhuis van Lier worden opgenomen. De parochiezaal van Vremde is ingericht als crisiscentrum waar slachtoffers en familieleden van slachtoffers van Bakkerij V. kunnen opgevangen worden. De civiele bescherming deelt er ook water en zandzakjes uit.

Buren schrikken er niet van. Ze hadden al langer een vermoeden dat bakker V. de bakkerij als dekmantel gebruikte voor een handel in goederen met suiker. Aldus getuigt ook Luc (57). ‘Ik vond zijn frangipanetaart al zo zoet. Net als zijn croissants. Als we nu ooit doodgaan, weten we waarom.’