KV Oostende rondt deal af met linkerpink Messi

door The Vremde Mirror

De linkerpink van Lionel Messi speelt de volgende drie seizoenen voor KV Oostende. In zijn zoektocht naar een nieuwe nummer 10 stond de linkerpink van Messi al langer hoog op het verlanglijstje van Marc Coucke, maar deze wist hem nu pas te strikken.

De linkerpink van Lionel Messi moet volgend seizoen voor doelpunten zorgen bij KV Oostende.

De linkerpink van Lionel Messi moet volgend seizoen voor doelpunten zorgen bij KV Oostende.

De naam van de linkerpink van Lionel Messi wordt al enkele weken in verband gebracht met KV Oostende. Toch blijft de overstap opvallend. Messi staat vooral bekend om zijn neus voor doelpunten. Maar volgens voetbalanalisten is zijn linkerpink op zijn minst even goed.

Met de overstap van de linkerpink van Messi naar KV Oostende zou een bedrag van vijf miljoen euro gemoeid zijn. ‘Het was de linkerpink van Messi of KV Kortrijk,’ vertelt Marc Coucke. ‘Dan is de keuze heel snel gemaakt.’

Bij de voorstelling van deze nieuwe vedette versprak een journalist zich en vroeg of deze transfer deontologisch wel te verantwoorden is. Geen probleem aldus Coucke. ‘In het contract van Messi bij Barcelona stond niets specifieks over zijn linkerpink. Vonden ze die daar belangrijk, dan had Messi’s linkerpink wel een eigen contract gekregen. Het is niet mijn fout dat Barcelona dat niet kan of wenst te bieden en wij wel.’

Toch legt Coucke vijf miljoen euro op tafel. ‘Om andere kapers op de kust af te schrikken. We zochten iemand met fingerspitzengefühl die voor creativiteit kan zorgen. Onze scouts hebben enkele matchen van de linkerpink van Messi bekeken. Hij is onopvallend, maar wel bij elk doelpunt van Barcelona betrokken.’

Aanvankelijk aasde Marc Coucke op de hele linkerhand van Lionel Messi. ‘Vraag ze een hand en je krijgt een vinger. Argentijnse voetballers blijken opvallend veel waarde te hechten aan hun hand. Alsof ze daarmee kunnen scoren.’