Cameraploeg vertrekt zonder Bart De Wever

door The Vremde Mirror

Een VRT-cameraploeg die een diepgravende reportage ging maken over de kwaliteit van de geoogste aardbeien en de gevolgen voor de kusthoreca, vertrok naar haar bestemming zonder burgemeester van Antwerpen Bart De Wever op de achterbank. N-VA spreekt van een cordon médiatique.

Ik eet nochtans soms aardbeien, vertelt Bart De Wever in het VTM-nieuws.

‘Ik eet nochtans graag aardbeien. Alleen jammer van de kleur,’ zo vertelt Bart De Wever in het VTM-nieuws.

‘Een communicatief misverstand dat ik betreur,’ zo vat hoofdredacteur van Het Journaal Björn Soenens het voorval samen. ‘Onze reportageploeg was al richting de kust vertrokken toen ze zagen dat Bart De Wever niet op de achterbank zat. Zou het van constructieve journalistiek getuigen met al die files om terug te keren? Ik denk het niet.’

Bart De Wever trok dan maar naar het VTM-nieuws om zijn standpunt te verduidelijken. ‘Ik lust heel graag aardbeien. Maar dan wel met mijn ogen toe, want ze hebben nu niet meteen mijn lievelingskleur.’

Het is al het tweede incident op korte tijd dat zich afspeelt met een VRT-cameraploeg en De Wever. Afgelopen week zou een cameraploeg De Wever volgen wanneer hij zijn kinderen van school ging halen. ‘Maar ze hadden zich van uur vergist. Stond ik thuis nog doodleuk in kostuum mijn taxushaag te scheren.’

Marc Coucke heeft zijn medeleven al betuigd aan De Wever. ‘Zo over het hoofd gezien worden doet altijd pijn. Ik hoop het nooit mee te maken te moeten leven met minder dan drie cameraploegen in mijn kielzog.’