Studentes Rechten stappen over naar Zonnebank

door The Vremde Mirror

Uit onvrede met de graaicultuur, de riante bonussen en de onethische handelswijzen bij de grootbank waar ze nu klant zijn, stappen studentes Rechten massaal over naar een Zonnebank. Ze denken dat hun spaargeld daar in veiligere handen is.

In afwachting tot een rijke knapperd in hun armen komt gewandeld, parkeren studentes Rechten hun geld bij de Zonnebank.

In afwachting van een rijke knapperd die in hun armen komt gewandeld, parkeren studentes Rechten hun geld bij een Zonnebank.

Het was een groepje vriendinnen die de opleiding Rechten volgen aan de Universiteit van Antwerpen dat de kat de bel aanbond. Noëmie (20) legt uit. ‘We zaten alle vier bij een verschillende bank met ons geld, maar zijn wel alle vier klant bij dezelfde Zonnebank. En toen begon ik na te denken. Zonnebank eindigt ook op bank. Zo is de bal aan het rollen gegaan.’

Haar vriendinnen waren meteen voor het idee gewonnen. Savannah (21): ‘Een Zonnebank zorgt voor tewerkstelling in de oncologie. Ik was meteen verkocht.’ Net als Thalia (20). ‘Ik kom daar toch al elke dag. Het is eigenlijk te gek om mijn geld dan elders te parkeren.’

Ook Cléo (19) volgde haar vriendinnen. ‘Ik ben blij eindelijk bij een bank te zitten met een etnisch (sic) beleid. Ik ben daar echt wel mee bezig. Ik kijk elke week een keer naar het VTM-nieuws.’

Economen betwijfelen niet dat de studentes Rechten revolutionair bezig zijn, maar kijken enigszins sceptisch naar het fenomeen. Zij vrezen voor een toename van zwart geld wanneer iedereen zijn geld zou steken in een Zonnebank.