Harametiket op varkensgehakt zet kwaad bloed

door The Vremde Mirror

Een tiental mannen gewapend met hellebaard en goedendag bestormden gisteren de plaatselijke Delhaize in Boechout (plaatsje niet ver van Vremde) alwaar dit gezelschap de vleesafdeling in een mum van tijd kort en klein sloeg. Aanleiding was het bericht dat het varkensgehakt van Delhaize een haramcertificaat heeft verkregen.

‘We maken gehakt van haram,’ zo nuanceert Coo Sjon, woordvoerder van de anti-islamitische beweging Boko Halal. In een videoboodschap eist hij in naam van Boko Halal de bestorming van de Delhaize-vestiging in Boechout op.

‘Blijf met jullie vieze poten van ons vlees af. De Vlaming mag al niet meer selectief verontwaardigd zijn wanneer het dierenwelzijn betreft. En nu zouden wij ons varkensgehakt ook nog moeten aanpassen aan de islamitische rituelen en gebruiken. Deze bestorming is niet meer dan een waarschuwing. Er zullen nog meer acties tegen Delhaize volgen als het niet snel het varkensgehakt dat haram is uit de rekken haalt.’

De burger op straat vooralsnog zonder haramcertificaat is het opvallend eens met Boko Halal. Eddy (53) uit Lint zag de inval in de Delhaize van Boechout gebeuren. ‘Ik dacht eerst aan een terroristische aanslag, maar ik hoorde al vrij snel dat het er van ons waren. Want die islamisering van Boechout is zorgwekkend. Eerst inwoners met schapen in hun wei, daarna BMW’s in het straatbeeld en nu een harametiket voor varkensgehakt.’

Cindy (44) durft geen gehakt meer kopen. ‘Ge weet niet wat ze erin draaien hé. Voor hetzelfde geld verander ik zo in een moslimiet (sic) als ik ervan eet. Goed dat Boko Halal in actie schiet, want op de politiek moet ge niet wachten.’

De één zijn dood is de ander zijn brood. ‘Mijn varkensgehakt is geheel haramvrij,’ zo verzekert slager Asselberghs uit het aanpalende Vremde.

Delhaize wil ondanks alle commotie het aanbod aan producten met een haramlabel verder uitbreiden. Zo gaat het ook alle bieren van dit label voorzien. Behalve Heineken, dat krijgt een halalcertificaat.