Regering censureert foto’s aangespoelde kinderen

door The Vremde Mirror

Nu de kennis dat er in oorlog kinderen sterven ook stilaan begint door te sijpelen op de social media, voelt de regering-Michel zich genoodzaakt in te grijpen. Alle foto’s van aangespoelde kinderen worden gecensureerd. Zo wil de federale regering de oprukkende golf van empathie indammen.

‘Het is allemaal zeer erg wat er in Syrië gebeurt, maar we moeten het nu ook niet op de spits drijven,’ zo stelt premier Charles Michel (MR). ‘Dat zou nefast zijn voor onze eigen economie. Mensen draaien en woelen in hun slaap en hebben nachtmerries over dode kinderen, waardoor ze ’s ochtends geradbraakt en duidelijk vermoeid opstaan en met een knagend geweten naar hun werk vertrekken. Dit komt hun productiviteit op de werkvloer alleszins niet ten goede.’

‘Al deze argumenten in ogenschouw genomen, is censuur een broodnodige maatregel,’ zo vult de voorzitster van Open VLD en ook liberale Gwendolyn Rutten aan. ‘Empathie is mooi, zolang het ons broze economische weefsel niet aantast. We moeten ervoor waken om genuanceerd te blijven. Het is niet omdat een kind uit Kobani aanspoelt dat het niet van een cruiseschip kan gevallen zijn.’

Voorzitter van N-VA Bart De Wever doet daar nog een schepje bovenop. ‘Zulke foto’s zijn een regelrechte aanslag op onze economie. Het verwondert me niet mochten ze doelbewust verspreid zijn door IS, wetende dat de linkse media en hun achterban van emotioneel labiele introvertelingen deze toch gretig verspreiden. Die zo, het kan niet anders gezegd, wel mee de achterdeur van Europa langs waar het addergebroed binnenkomt verder openbreken. Elke foto van een aangespoeld kind zal hierom vervangen worden door een foto van Theo Francken die een puppy doodknijpt. Nog altijd choquerend, maar dat wil een mens niet op zijn timeline hebben staan.’

Jeugdpsychiater Peter Adriaenssens wil nog een stap verder gaan. ‘De foto van zo’n aangespoeld kind is een traumatische ervaring voor jongeren die er onverhoeds in contact mee komen. Om levenslange hinder te vermijden, moeten zij goed begeleid en hiervan afgeschermd worden. Anders kan dit op latere leeftijd resulteren in psychoses, angststoornissen, depressies en een instabiel liefdesleven. Het internet afsluiten is de enige juiste oplossing.’