Man in Antwerpen betrapt op fietsen na bankoverval

door The Vremde Mirror

Na in het hartje van Antwerpen een bank te overvallen, wilde P. J. nog wat drugs gaan dealen in Park Spoor Noord en er een wulpse, jonge deerne verkrachten. Hij kwam op het lumineuze idee om die verplaatsing per fiets te maken. De politie betrapte hem hierbij op heterdaad en trad kordaat op.

Op heterdaad betrapt.

Op heterdaad betrapt.

‘Hier is sprake van een geïsoleerd geval,’ zo klinkt het in een persbericht van de lokale politie van Antwerpen. ‘De bewuste P. J. sloeg net op de vlucht na een bankoverval. Had hij te weinig parkeergelegenheid in de nabije omgeving om zijn vluchtauto klaar te zetten? Is het een groene anarchist die fabuleert over kristalhelder Scheldewater en kikkerpoelen bovenop Ringland? We weten het niet en het zijn sowieso geen excuses om de auto thuis te laten voor de fiets.’

‘De man liet een verwarde indruk na en beweerde een ik-ben-altijd-vriendelijk-voor-ik-wacht-wel-even-voor-het-rood-want-het-zebrapad-is-snel-gevonden-voetgangers-fietser te zijn. Onze agenten vroegen zich af of een opname in een psychiatrische instelling of een nachtje in de cel nodig was. Maar omdat hij er nogal blank uitzag, achtten ze dat niet opportuun.’

‘P. J. fietste op eigen houtje. Er was geen sprake van een tandem of van een gemotoriseerde tweewieler die hem voortsleepte of die zijn zog aanbood. Er lijken geen medeplichtigen in het spel, maar die piste kan pas na grondig onderzoek helemaal uitgesloten worden.’

‘We worden de jongste tijd wel vaker geconfronteerd met roekeloze weggebruikers. Het lijkt bij een bepaald deel van de bevolking zelfs een hype om zich al fietsend door Antwerpen te begeven, ondanks de hoge boetes die aan zulk vergrijp verbonden zijn.’

Het persbericht van de Antwerpse politie besluit: ‘Sensibilisering blijft daarom nodig. Een fietser in het Antwerpse straatbeeld kan een automobilist doen opschrikken. Levensgevaarlijk.’

De befaamde P. J. betaalde zonder morren zijn GAS-boete van €250 en mocht zijn tocht en leven voortzetten.